Нардеп Сергій Власенко висунув ідею запровадження в Україні конституційної монархії

Народний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Власенко, надихнутий коронацією Чарльза III, вважає, що українській владі слід серйозно замислитися про перехід України до монаршої форми правління після завершення війни. Про це Власенко, натхненний коронацією Чарльза ІІІ, написав у Fаcebook.

«А може і Україні після війни запросити когось із нащадків Скоропадського і стати конституційною монархією? А лідер найбільш рейтингової політичної партії зможе претендувати на посаду премʼєр-міністра. Питання без жартів і сарказму», – міркує нардеп.

Власенко пропонує Україні перейти до монаршої форми правління

Власенко наголошує що саме монархія, наприклад, в Іспанії допомогла подолати багато проблем в середині країни після періоду правління диктатора Франсіско Франко. «А такі країни, як Норвегія, Данія та Швеція будучі монархіями, можуть слугувати взірцем у захисті прав соціально вразливих верств населення», – зазначив політик.

Тим часом

Блогер edward-trad у своєму Живому Журналі виклав дослідження Павла Гай-Нижника, який стверджує, що за певної мотивації гетьманський рух в Україні може відродити правнучка Скоропадського Ванесса.

ОСТАННІ З РОДУ

Павло Петрович Скоропадський (1873—1945) – гетьман України

Олександра Петрівна Скоропадська з роду Дурново (1890—1951) – пані гетьманова

Їхні діти

Марія (Маріка, 1898—1959), одружена з графом Адамом Монтрезором

Єлизавета (1899—1976), у шлюбі — Кужім – помічниця й секретар гетьмана на еміграції

Петро (1900—1956, неповносправний)

Данило Скоропадський (1904—1957) – із 1949 року — почесний голова Союзу українців у Великій Британії. У 1948 перебрав верховне управління Гетьманським рухом. Помер за загадкових обставин у Лондоні (за непідтвердженою версією — отруєний радянськими спецслужбами, адже саме в ті роки КДБ убив отрутою лідерів ОУН Ребета й Бандеру).

Павло (1915—1918)

Олена Отт–Скоропадська (Нар. 1919 р.) – остання гетьманівна. За першим чоловіком — Гіндер–Скоропадська.

(на території Кам’янець-Подільської Фортеці, 31 травня 1993 р.): Мирослав Мошак, – голова Історико-культорологічного Подільського Братства, Віталій Лозовий, – історик, член “Подільського Братства”, Олена Отт-Скоропадська, – Її Світлість Ясновельможна Пані Гетьманівна, В’ячеслав Полятинчук, – член Історико-культорологічного Подільського Братства. Світлина з сайту http://www.hai-nyzhnyk.in.ua/

Онуки гетьмана — дочки Олени:

Ірен (Ірина) Кан (Нар. 1954 р., бездітна)

Олександра Кьоніг (Нар. 1954 р., має дітей Ванессу (1985 р.н.), та неповносправного Дмитра (1989 р.н.)

Самозванець Борис Скоропадський (1956 р. н., мешкав 50 років у Канаді. Попереднє прізвище — Тугай–Бей) – Борис стверджує, що є сином гетьманича Данила й танцівниці Олександри Тимченко. Однак ДНК–експертиза, проведена у Швейцарії Оленою Отт–Скоропадською, засвідчила, що Борис на має нічого спільного з гетьманським родом.

Оригінал: edward-trad.livejournal.com

https://uazmi.org/

Теги

Новости по теме