В Одесі може з’явитись Миколаївський район

Одеська міська рада оприлюднила підсумки електронного голосування за перейменування двох районів міста – Малиновського на Хаджибейський та Суворовського на Пересипський. Як проголосували одесити?

Опитування завершилося у суботу, 29 квітня 2023 року, о 10:00 годині. Його підсумки представлені на платформі одеської мерії «Соціально активний громадянин».

Загалом в електронному опитуванні про перейменування Суворовського району на Пересипський взяли участь 5617 осіб, а в опитуванні про перейменування Малиновського району на Хаджибейський – 4658 одеситів.

Результати опитування є такими:

  • «За» перейменування Малиновського району на Хаджибейський висловилися 2753 особи (59,1%), «проти» – 1905 (40,9%) з тих, хто взяв участь в опитуванні;
  • А ось із Суворовським районів ситуація набагато цікавіша: згідно з результатами голосування, «за» його перейменування на Пересипський віддали голоси 2782 особи (49,5%), а «проти» – 2835 (50,5%) осіб. Таким чином «чаші терезів» практично зрівнялися, проте варіант «проти» на 10% обійшов варіант «за». Виходячи із цього, Суворовський район Пересипським не стане.
Знайомий, щоб не сказати майже “свій”, багатьом миколаївцям житловий масив “Котовського”. Він розташоввний з боку Миколаєва.

Нагадаємо, напередодні в соціальних мережах активізувалося рух «проти» перейменування районів Одеси, зокрема, Суворовського на Пересипський, і навіть з’явилися альтернативні варіанти назв.

Раніше депутат Одеської міськради Петро Обухов розкритикував опитування мерії, назвавши його маніпулятивним, оскільки у ньому було представлено лише два варіанти – за конкретне перейменування без урахування інших варіантів.

Обухов запропонував перейменувати Суворовський район на Миколаївський на честь Миколаєва, який захистив Одесу, взявши на себе удар від окупантів, і закликав одеситів проголосувати проти перейменування Суворовського району на Пересипський, пообіцявши, що якщо варіант «проти» переможе, винесе питання про перейменування Суворовського району. на Миколаївський на найближчу сесію міськради.

https://odessa-life.od.ua/

Теги

Новости по теме