Хатинка для переселенців. Пропозиція від одеської компанії “Контлідер”

Одеська область належить до тих регіонів країни, яким випало непросте завдання забезпечити гідним житлом внутрішньо переміщених осіб – наших співгромадян, змушених через війну покинути свої рідні домівки. В пресі розповідалось, як цю проблему вирішують в Авангардівській сільській громаді. Але важлива деталь: будиночки в тамтешньому модульному містечку передбачають короткострокове заселення переселенців. Причому будиночки доставили в громаду за всеукраїнською програмою.

А тут з’ясувалося, що далеко ходити не потрібно. В Одесі теж уміють робити житло для переселенців. І не для короткострокового перебування. Ті модульні складні будиночки, що ми побачили на виробничому майданчику компанії “Контлідер”, дають змогу жити з комфортом і всіма зручностями стільки, скільки знадобиться, взимку і влітку.

Знайомство відбулося завдяки тому, що журналістів запросили на виїзне засідання регіонального представництва Спілки українських підприємців, яке очолює Олександр Соколов – засновник компанії Smilefood, лауреат конкурсу “Люди діла” пам’яті Б.Ф. Дерев’янка за підсумками 2020 року.

Отже, як з’явилася ідея робити модульні складні будиночки на основі металевого каркаса і сендвіч-панелей. Є в Одесі будівельна компанія “Сайрус 78”. Її багато хто знає, їй уже 11 років, вона є однією з провідних у регіоні.

Минулого року – зауважте, у рік, коли почалася війна, – засновники “Сайрус 78” зробили стартап. Тобто, знайшли бізнес-ідею, що передбачає виробництво унікального продукту. Було створено партнерську компанію “Контлідер”, яка стала впроваджувати нову в Україні технологію з виготовлення екологічних модульних складних будиночків та інших металевих конструкцій.

  • Ми були першими в Україні, хто запропонував такий продукт, – підкреслив на зустрічі з підприємцями засновник компанії “Сайрус 78” Валентин Ковальчук.

Отож про те, що вийшло. Мобільний розкладний будиночок – це готова конструкція, вона збирається з окремих секцій, виготовлених на заводі. Ступінь готовності об’єкта – 90 відсотків. Тобто замовнику такого будиночка залишається тільки підготувати майданчик і змонтувати хатинку на місці. Ця робота займає від сили півгодини – нам це продемонстрували. Щоб зібрати будиночок, можна запросити майстрів із “Контлідера”. Але, як зауважив Валентин Ковальчук, конструкція розроблена так, щоб узагалі жодних проблем зі складанням не було ні в кого. Поклав сендвіч-панелі, підігнав кран-маніпулятор, “витягнув” будиночок, закріпив з боків – і заходь жити.

Бо там уже все є: металопластикові вікна, броньовані двері, утеплена підлога з покриттям із ламінату, проведена електропроводка, встановлені вимикачі, розетки, підготовлено все для підведення каналізації та води. Можна встановити душ, умивальник, унітаз, є місце для електробойлера і кондиціонера. Тобто житловий об’єкт треба тільки підключити до зовнішніх комунікацій.

Причому, як зазначила директор компанії “Контлідер” Оксана Лютова, технологія виробництва мобільних складних будиночків постійно вдосконалюється, враховуються всі побажання клієнтів. Адже замовлення вже є. Будиночки купують під облаштування офісу, магазину, пункту охорони, медпункту, міні-їдальні.

Але, безумовно, якщо запропонувати мобільні складні будиночки для проживання внутрішньо переміщених осіб – це буде те, на що чекають люди, які втомилися поневірятися по знімних квартирах та пристосованих під житло різних приміщеннях.

https://vo.od.ua/ Світлини: https://vo.od.ua/ та https://odessamedia.net/

Теги

Новости по теме