Кооператори Врадіївщини – в осерді волонтерського руху

Врадіївська територіальна громада не зазнала ворожих обстрілів, але це не означає, що війна не змінила звичний триб життя тутешніх жителів, не спонукала до патріотичних дій, проявів жертовности заради своєї країни.

Ліворуч – Л.І. Левицька

Жителі громади активно допомагають фронту, гостинно розміщують у себе внутрішньо переміщених осіб, створюють відповідні умови для військових, що прибувають після госпіталів на реабілітацію, сформувався потужний волонтерський рух.

Спільно з усіма краянами вносять відчутний вклад у захист країни і прийдешню Перемогу й працівники місцевого споживчого товариства.

Нарощують обсяги роботи, справно платять податки. Саме з рядів кооператорів було обрано  очільницю врадіївського волонтерського підрозділу  миколаївської організації «Молодь – майбутнє нації». Це Лідія Іванівна Левицька. Під її надихаючим керівництвом активісти зібрали та передали Силам оборони чорну плівку, дощовики, харчі, одноразовий посуд, фінансові кошти на придбання бензину та дизельного пального. Окрім того, для захисників Херсонського напрямку відправили бойлер, надувні матраци та подушки, гумові чоботи, рукавиці, шкарпетки, тепловентилятори.

Л.І. Левицька організовує благодійні ярмарки. На них виручаються кошти для ЗСУ від продажу виробів дітей і дорослих – мешканців Доброжанівського, Новопавлівського, Сирівського та інших старостинських округів. Надіслали також дітям з деокупованих територій Херсонської області, зокрема міста Берислав, 100 пакунків з олівцями, фломастерами, альбомами, розмальовками, книжечками, іграшками та солодощами.

За свою волонтерські роботу Л.І. Левицькка має численні грамоти й подяки, зокрема від ЗСУ.

Показав себе справжнім сином свого народу  Валерій Сергійович Костенко – голова Сирівського споживчого товариства «Імперія». Він пожертвував 4 тис гривень на придбання автобуса для Сил оборони, передав захисникам 200 л дизельного пального та продовольчі набори.

На такі ж слова визнання й поваги заслуговує директорка хлібозоводу споживчої кооперації Тетяна Михайлівна Коломійчук. Разом з колективом підприємства вона відщуковує можливість і резерви, щоб постачати для ЗСУ безплатно хлібобулочні вироби. До гурту волонтерів стала й голова споживчого товариства «Едельвейс»  Валентина Петрівна Черноусова, яка надавала матеріальну допомогу теоробороні.

Кооператори Врадіївщини продовжують робити свій внесок у боротьбу з ворогом. За це їм пошана і низький уклін.

Марина Гапонова, голова Врадіївського РайСТ.

Теги

Новости по теме