У пари лебедів – семеро лебедят

На озері мальовничої Ічні на Чернігівщині сім років тому вперше поселилися чарівні лебеді. Щороку навесні вони повертаються сюди, в рідний для них край. Коли вдивляєшся в те, як гордо і граціозно пливуть двоє дорослих білих красенів, а за ними – кілька симпатичних лебедят, то на якусь хвильку здається, що й війни немає… Цими птахами опікується керівник Ічнянського заводу сухого молока та масла, депутат Чернігівської обласної ради, меценат і шляхетна, чуйна людина Віктор Кияновський.

А полюбив Віктор Павлович нашу українську природу, пташиний спів, річку та ліс ще з дитинства. Коли він приходить на озеро, бачить цих дивовижних птахів, пригощає їх чимось смачненьким, то відпочиває душею.

Цьогоріч лебедина сім’я поповнилося сімома пташенятами, а торік у їхньому сімействі народилося шість пташок.

— Якщо в місті селяться лебеді, це свідчить про гарну екологію, адже ці птахи – досить вимогливі,— ділиться своїми враженнями Віктор Кияновський. — Отож це – хороший, добрий знак для Ічні, немов оберіг для мешканців славного містечка. Недарма ж, споконвіку цих прекрасних і гордих птахів люди вважали символом чистоти й шляхетства. Але ж і люди повинні стати для них справжнім оберегом, бути гостинними, гідними такої їхньої довіри.

А взагалі, як розповів Віктор Кияновський, звідтоді як тут оселилися лебеді, вже 44 красенів народилося на цій водоймі…

— Любити потрібно не лише людей, а й братів наших менших, тільки тоді ми й будемо людьми, – переконаний меценат.bilahata.net

Теги

Новости по теме