Sueddeutsche Zeitung: протистояння з Путіним вирішуватиметься в Україні

«Хоча це правильно сигналізувати режиму в Москві про готовність захищати себе, не менш важливо різко збільшити підтримку України. Той, хто справді хоче зупинити Путіна, повинен зробити це в Україні», — підсумовує Даніель Бросслер у Sueddeutsche Zeitung. Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав Литву, демонстративно підтримавши балтів проти росії. Це правильний жест, але ситуація в Україні є вирішальною для результату протистояння з Путіним, пише Даніель Бросслер у вівторок, 7 травня, у коментарі, опублікованому в інтернет-виданні щоденника Sueddeutsche Zeitung. «Цього тижня Німеччина надіслала два сигнали Москві. Спочатку вони викликали в Берлін для консультацій свого посла Александра Графа Ламбсдорфа, висловивши тим самим несхвалення атак російських хакерів. Другим сигналом став візит канцлера Німеччини до країн Балтії. На фоні танків і солдатів у бойовому спорядженні Олаф Шольц підтвердив свою відданість захищати кожен квадратний сантиметр території НАТО у разі російської агресії», — пише Даніель Бросслер. Необхідність підготовки до можливого нападу стає все більш актуальною з огляду на просування російських військ територією України і ядерні погрози з боку Путіна. Серед демократичних країн Європи в цьому принципово повна згода, зазначає автор публікації.

На його думку, відповідь на питання, чи Німеччина робить достатньо, щоб запобігти цьому найгіршому сценарію, менш однозначна. Бросслер зазначив, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус почав обговорення бюджету на наступний рік з «обґрунтованого попередження», що йому не вистачає мільярдів для надійної політики стримування росії.

«Ситуація в Україні має вирішальне значення для безпеки Європи», — пише Бросслер. На його думку, президент Франції Емманюель Макрон має рацію, коли каже, що в разі перемоги росії Європа не буде в безпеці.

«Хоча це правильно сигналізувати режиму в Москві про готовність захищати себе, не менш важливо різко збільшити підтримку України. Той, хто справді хоче зупинити Путіна, повинен зробити це в Україні», — підсумовує Даніель Бросслер у Sueddeutsche Zeitung.

PAP/В.Г.https://www.polskieradio.pl/

Теги

Новости по теме