У Норвегії планують полегшити інтеграцію українців

Міністерка праці та соціальної інтеграції Норвегії Тоньє Бренна повідомила, що Уряд Норвегії оголосив про розробку онлайн-курсів із вивчення норвезької мови, покликаних полегшити інтеграцію українців та інших новоприбулих іноземців, інформує “Європейська правда“.

За словами Бренни, майбутня навчальна програма допоможе українцям та іншим новоприбулим “швидко знайти роботу та бути в змозі забезпечити себе”, позаяк погане знання мови є найбільшою перешкодою для виходу іноземців на ринок праці.

“Нова програма цифрового навчання полегшить отримання освіти, яку можна поєднувати з роботою”, – додала вона. Ідея програми, згідно зі словами міністерки, полягає в тому, що курси будуть доступними у вечірній час і на вихідних – це дозволить поєднувати їх із роботою. При цьому вона доповнюватиме мовні курси, які вже організовує місцева влада.

Станом на початок 2024 року в Норвегії отримали статус тимчасового захисту понад 70 тисяч українців. Через велику кількість прибулих норвезький уряд наприкінці 2023-го й на початку 2024 років оголосив про посилення умов перебування біженців із України, зокрема скорочення виплат і обов’язкове працевлаштування.

https://enovosty.com/

Теги

Новости по теме