Софія Федина про ситуацію на польському кордоні: дипломатією має займатись МЗС, а не Єрмак

Урядовці України та Польщі зустрінуться у Варшаві аж 28 березня для розв’язання проблеми блокади польсько-українського кордону, тобто більш ніж через місяць. Це провал української дипломатії, повноваження якої перетягує на себе Голова Офісу Президента – переконана народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина.

Про це вона сказала в ефірі програми “Вже на часі” на каналі “Прямий“.

“Треба було набагато раніше обговорювати це питання. Тому що те, що зараз є — це наслідки недостатнього діалогу, недостатньої відповідальності, я б сказала, з двох сторін”, – констатує народна депутатка.

“Наша дипломатія мала б бути активнішою, тому це абсолютно ненормально, що дипломатією займається Єрмак як глава Офісу Президента, а не Міністерство закордонних справ у своїй великій кількості дипломатів. Знову ж таки не тільки Кулеба.
Ми маємо тотально обрізану парламентську дипломатію”, – переконана політикиня.

“Тут є дуже чітке використання, я розумію, російською федерацією польських радикалів. А можливо і заінтересовані певні кола безпосередньо в Польщі, які хочуть збурити ситуацію і посварити українців і поляків”, – вважає Софія Федина.

Вона переконана: Україна не може зараз вестися на провокації Росії.

“Не можна допускати знищення співпраці із країною, яка допомагала їй із перших днів повномасштабного вторгнення. Запобігти цьому може динамічна робота людей, компетентних у дипломатії. Але аж ніяк не Глава Офісу Президента з іншими повноваженнями”, – вважає народна депутатка. https://prm.ua/

Теги

Новости по теме