Доктора педагогічних наук – “спеціаліста” у сфері “жіночих натяків” відсторонили від викладання

В Тернопільському національному педагогічному університеті викладач розповідав студентам про те, що дівчата часто самі провокують зґвалтування, поділив логіку на чоловічу та жіночу і додав, що жіноча логіка «непередбачувана» та заснована на натяках. Студентів обурили такі сексистські наративи професора та екс-ректора педуніверситету 76-річного Володимира Кравця. Тепер вони вимагають, щоб курс «Педагогіка: підготовка молоді до сімейного життя» перевірили на придатність. У виші ZAXID.NET зазначили, що зараз викладання дисципліни тимчасово призупинено, проводиться внутрішня перевірка.

Володимир Кравець в коментарі ЗМІ заявив, що його слова вирвали з контексту

Студенти Тернопільського національного педагогічного університету обурилися через матеріал, який викладає на своїх лекціях професор, колишній ректор педуніверситету Володимир Кравець. Під час курсу «Педагогіка: підготовка молоді до сімейного життя» він розповідав студентам, зокрема, що «дівчата часто самі провокують зґвалтування», «чоловік і жінка часто по-різному розуміють згоду на секс»«насилля в його очах – це продовження залицяння»«”чоловіча” логіка — побудована на фактах, а “жіноча” – “як захочу, так і буде”, і характеризується загадковістю, непередбачуваністю, несподіваністю, незавершеністю фраз, приписуванням іншої причини». Усі ці тези з лекцій доктора педагогічних наук зафільмували студенти, і виклали відео у соцмережі.

Студенти звинуватили викладача в сексизмі. Студентка ТНПУ Влада Кабушкіна розповіла телеканалу TV-4, що на заняттях вони разом із одногрупниками зробили зауваження викладачеві, але він відповів, що це його власна думка. Сам Володимир Кравець сказав Hromadske, що ніколи не ображав жінок, а уривки з його лекції, які викликали обурення в студентів, вирвані з контексту. Також він додав, що готовий попросити вибачення, однак «поки що не знає, за що».

Народна депутатка, секретарка комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа зазначила ZAXID.NET, що такі висловлювання на курсі ексректора ТНПУ Володимира Кравця є неприпустимими. «Це антинаукові, образливі, сексистські твердження. Я вже приготувала звернення і в Міністерство освіти, і в Державну службу якості освіти», – додала нардепка.

Ректор Тернопільського національного педагогічного університету Богдан Буяк у відповіді на інформаційний запит ZAXID.NET зазначив, що наразі викладання цього курсу в навчальному закладі призупинили. За згодою студентів оформлюють їхні пояснення та очікують на пояснення від викладача. Наразі їх немає. Крім того, 2 лютого в університеті створили комісію для експертної оцінки курсу «Педагогіка: підготовка молоді до сімейного життя» із залученням внутрішніх та зовнішніх фахівців. Про результати перевірки повідомлять додатково.
https://zaxid.net/news/

Теги

Новости по теме