Держдеп заперечив, що США проти вступу України до НАТО

Державний департамент Сполучених Штатів заперечив, що адміністрація президента Джо Байдена нібито виступає проти членства України в НАТО. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву речника Держдепартаменту Метью Міллера.

Під час брифінгу журналіст запитав, чому, за наявною в нього інформацією, адміністрація президента США виступає проти вступу України в Північноатлантичний альянс попри те, що більшість країн-членів нібито є за. Ці твердження представник Держдепу відкинув.

«Ці повідомлення не відповідають дійсності. Ви чули, як сам президент, а також держсекретар неодноразово говорили про те, що Україна буде членом НАТО», – зазначив Метью Міллер.

30 січня до Києва приїжджав колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. Він висловив переконання, що Україну треба запросити до НАТО вже на липневому саміті у Вашингтоні.

Це, на його думку, буде потужним сигналом для Путіна та для тих, хто може мати територіальні претензії в інших частинах світу.

Також Андерс Фог Расмуссен представив плани щодо створення нової міжнародної робочої групи, яка займатиметься питанням євроатлантичної інтеграції України. Раніше він брав участь у розробці так званого Kyiv Security Compact (так звані «гарантії безпеки»), а у другій половині 2023 року був серед тих, хто просував ідею вступу України в НАТО «частинами».

Тим часом теперішній очільник НАТО Єнс Столтенберг днями заявив, що Україну треба запросити до Північноатлантичного альянсу «на певному етапі».https://portal.lviv.ua/

Теги

Новости по теме