Британія в Радбезі ООН: Росіяни розбирають на запчастини холодильники для зброї

Заступник постпреда Великої Британії при ООН заявив, що країна надалі поповнюватиме боєприпасами систему ППО України. Заступник постпреда Великої Британії при ООН Джеймс Каріукі заявив, що через російське вторгнення в Україну зараз “російська військова модернізація відкинута на 18 років назад”. Під час засідання Радбезу ООН він повідомив: вони розбирають холодильники на деталі, щоб конструювати зброю для продовження незаконного вторгнення.

“Російська військова модернізація відкинута на 18 років назад. Зараз російська оборонна промисловість розбирає на запчастини холодильники”, – заявив він.

За словами Каріукі, Росія замовляє зброю у КНДР, порушуючи численні резолюції, а купуючи та використовуючи іранські безпілотники, обидві держави порушують резолюцію Ради Безпеки.

За його словами, Росія втратила більше як половину території, яку захопила в України в лютому 2022 року, і п’яту частину Чорноморського флоту та понад $400 млрд через санкції.

Каріукі наголосив, що минулого разу, коли міністр закордонних справ Росії виступав у Радбезі, – “він говорив про захист прав російськомовних в Україні”, проте “єдиною загрозою для цивільних осіб в Україні залишається Росія”.

Він також підкреслив, що Велика Британія й надалі поповнюватиме боєприпасами систему ППО України й залишатиметься “непохитною у відданості суверенітету і територіальній цілісності України в межах її кордонів, забезпеченню здатності України оборонятися”.

  • 4 січня в Білому домі підтвердили, що РФ отримала балістику від КНДР і застосувала її під час атак по Україні 29 грудня та 2 січня. 
  • 19 січня старший директор Ради з нацбезпеки Білого дому з контролю над озброєннями Вадді заявив, що характер загрози з боку КНДР у найближчі десятиліття може “різко змінитися” через її співпрацю з Росією.
  • 21 січня очільник ГУР Буданов заявив, що наразі Північна Корея є найбільшим постачальником зброї для Росії. 
  • 22 січня Міністерство оборони Британії надало групі експертів ООН супутникові фотографії північнокорейських вантажів, які постачаються в Росію.
  • https://news.liga.net/

Теги

Новости по теме