Український “Франкенштайн” вже працює: ЗСУ вперше застосували нову зброю

Під час атаки дронами в ніч проти 17 січня українські військові вперше застосували систему ППО проєкту FrankenSAM. За допомогою неї було збито ворожий дрон з відстані 9 км.

Про це у середу розповів голова Мінстратегпрому Олександр Камишин на брифінгу у Давосі. Він додав, що загалом за цю ніч над Україною збили 19 із 20 ударних дронів.

Камишин підкреслив, що в зазначену дату було перше застосування цієї системи, і всі системи ППО FrankenSAM вже розгорнуті “на полі битви”.

“Одна із систем вперше була сьогодні вночі використана успішна (ППО, — Ред.). Ми за 9 кілометрів збили “Шахед” і це перше використання такої системи. У нас приблизно 5 таких проєктів, і дуже радий, що ми всі ці системи вже розгорнули на полі битви”, — сказав Камишин.

Проєкт FrankenSAM є гібридними системами ППО, якими спільно займаються Пентагон, Міноборони України та Мінстратегпром. Це три ЗРК: радянський ЗРК “Бук” з американськими ракетами RIM-7 Sea Sparrow, ракети “повітря – повітря” AIM-9M у поєднанні з радянськими РЛС та ЗРК на базі українських старих систем з елементами та ракетами від Patriot.

https://war.telegraf.com.ua/

Теги

Новости по теме