Російські військові скаржаться на низьку якість північнокорейських снарядів

Російські артилеристи в Україні скаржаться на низьку якість снарядів, які 2023 року почала постачати Північна Корея. Найбільше скаржаться на якість та кількість пороху у боєприпасах, пишуть провоєнні z-блогери, на яких посилається The Moscow Times.

За даними близької до розформованої ПВК «Вагнер» телеграм-каналу Grey Zone, російським військовим на озброєння надходять іранські снаряди, про які відгукуються «непогано», та «проклинають» північнокорейські. Через низьку якість пороху їх використовують у ситуаціях, де «точність і купність, та й взагалі вихід снаряда зі ствола має найменшу важливість».

«Що стосується північнокорейських реактивних снарядів, то летять вони, за словами артилеристів, чи не вдвічі менше за дальністю, ніж, наприклад, наші», – стверджує автор каналу.

Іранські снаряди залишають сліди кіптяви, від яких доводиться чистити бойок зброї, проте летять «дуже добре», пише канал «Портфель Генштаба». Північнокорейські снаряди не долітають до цілі, додає він, оскільки заряд пороху в гільзах часто не відповідає заявленому.

«Абсолютне л*йно. Якщо снаряд долетів і розірвався – то це свято, всі танцюють і співають хвалебні пісні голові Кіму. Якщо снаряд не долетів і впав на голову нашій піхоті – подякуйте напівголодним корейським підліткам, які зібрали його за миску рису», – зазначає Алєксєй Ларкін із проекту WarGonzo.

За його словами, російській армії чекати не слід будь-якого високотехнологічного озброєння від північнокорейських виробників, «якщо вони ж не в змозі зібрати простенький снаряд для гармати».

Північна Корея передала росії не лише мільйон артилерійських снарядів, а й кілька типів ракет для війни з Україною, повідомляла у листопаді південнокорейська розвідка.За даними Сеула, із північнокорейського порту Раджин до Владивостока було відправлено близько 2000 контейнерів зі зброєю. У ці контейнери можна завантажити понад 200 тисяч артилерійських снарядів калібру 122 мм або понад 1 млн снарядів калібру 152 мм. Раніше повідомлялося, що Північна Корея відправила в росію понад мільйон артилерійських снарядів для війни з Україною, а також радників щодо їх використання. За деякими даними, вона могла отримати за це $3 млрд.https://mind.ua/

Теги

Новости по теме