На Кубані ув’язнили чоловіка за публікацію зображення путіна в подобі прутня з георгіївським бантом

Жителя Краснодара Володимира Яроцького засудили до півтора року колонії загального режиму і взяли під варту в залі суду через картинку, на якій зображено пеніс із георгіївською стрічкою. Про це повідомила Об’єднана пресслужба судів Краснодарського краю, текст вироку є на сайті Первомайського районного суду Краснодара.

Яроцького 5 грудня 2023 року визнали винним у оскверненні символів військової слави Росії з використанням інтернету (ч. 4 ст. 354.1 КК). Підсудний визнав провину, суд проходив в особливому порядку.

Довільна ілюстрація: “кЕ?” в Twitter.

Кримінальну справу завели через опубліковану на сторінці чоловіка у “ВКонтакте” 3 травня 2023 року картинку – на ній художник пише портрет володимира путіна з натури, але на полотні зображено статевий член. І до путіна, і до члена прикріплена георгіївська стрічка у вигляді банта.

Напис під зображенням говорить: “Розумні люди бачать, що Путін живцем ховає Росію, а дурні впевнені, що він її рятує…”

При цьому сторінку Яроцького у “ВКонтакте” заблокували на території росії на вимогу Генпрокуратури.

17 червня 2023 року чоловіка заарештовували на п’ять діб через те, що він поставив як аватарку логотип Легіону “Свобода Росії”, звернув увагу дослідницький центр “Сова”. Тоді його визнали винним у демонстрації забороненої символіки (ч. 1 ст. 20.3 КпАП). Після початку війни з Україною кількість справ за статтею про реабілітацію нацизму (ст. 354.1 КК) різко збільшилася – імовірно, силовики використовують цю статтю для тиску на тих, хто потенційно може виступати проти “спецоперації” в Україні та її “денацифікації”. На думку Дослідницького центру “Сова”, багато справ за статтею 354.1 КК порушуються неправомірно і повинні кваліфікуватися за іншими статтями Кримінального кодексу або ж вирішуватися в рамках цивільного, а не кримінального процесу.

https://ovd.info/

Теги

Новости по теме