Порошенко розповів про зустріч із Зеленським у перший день повномасштабної війни

Джерело: інтерв’ю Петра Порошенка для телеканалу “Прямий”

П’ятий президент України та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко розповів про зустріч із главою держави Володимиром Зеленським 24 лютого 2022 року та про що вони тоді домовились.

За словами політика, у перший день повномасштабного російського вторгнення він прийшов до Зеленського о 10 годині ранку і тоді вони домовились, що не будуть опонентами.

“Він потиснув руку і сказав: “Я повністю згоден, чим можу допомогти, що ви потребуєте?”” – пригадав Порошенко.

Тоді Порошенко попросив у Зеленського 8000 автоматів для захисту Києва.

“У Києві військкомати зачинені, силовики втекли, у місті хаос, блокпости не поставлено. Дайте можливість захистити Київ”, – сказав тоді політик.

Одразу після цього, пригадав Порошенко, Зеленський подзвонив до глави МВС Дениса Монастирського та очільника Міноборони з проханням видати зброю.

На запитання Зеленського, хто отримає зброю, Порошенко відповів, що є депутати, члени команди, представники “Справи громад”, які візьмуть зброю, пройдуть тренування та вирушать на оборону столиці.

“Це спрацювало. Бо це були дії єдності. І нікому у страшному сні – коли Київ місяць був у напівоточенні – на думку би не спало когось критикувати. Бо всі, хто хотів, втік із Києва. З Києва тоді втекли мільйон людей. Депутати, чиновники, силовики, вони всі поїхали у Мукачівський, Тернопільський, Львівський котли. А ми залишились і зі зброєю у руках організовували оборону”, – сказав політик.

Теги

Новости по теме