Помер перший барабанщик AC/DC

Австралійський музикант, перший ударник рок-гурту AC/DC Колін Берджесс помер у віці 77 років, про це повідомила група в соцмережах.

“Дуже шкода чути про скін Коліна Берджесса. Він був нашим першим барабанщиком і дуже шанованим музикантом. Залишилися лише щасливі спогади, запалюй з миром, Колін”, – йдеться у повідомленні гурту в Instagram.

Портал TMZ зазначає, що музикантові було 77 років, причина його смерті не уточнюється.

https://glavnoe.in.ua/

P.S. Перший виступ групи відбувся рівно пів століття назад – в переддень Нового року, 31 грудня 1973 року, в маленькому сіднейському барі «Chequers» (де свого часу виступав Френк Сінатра). На першому своєму концерті «AC/DC» відіграли кавер-версії відомих хітів «Beatles», «Rolling Stones» і Чака Беррі. «Can I Sit Next to You Girl»- дебютний сингл (грамплатівка, на кожній стороні якої містилася тільки одна музична композиція) групи з вокалістом Дейвом Евансом. (Восени 2015 року Дейв Еванс гастролював в Україні, він дав більше десяти концертів у різних містах). У жовтні 1974 року місце Еванса зайняв Бон Скотт. Після смерті Скотта у лютому 1980 року його замінив Брайян Джонсон, який до того був учасником британського квартету Geordie. Брайян Джонсон перебуває на позиції вокаліста по цей день (з перервою на 2016-2020 роки через серйозні проблеми зі слухом). Ініціатор, співзасновник (разом з братом Ангусом Янгом)_ створення гурту, її ритм-гітарист Малкольм Янг помер у 2017 році.

Теги

Новости по теме