Українки скаржаться на працівників служби охорони в центрі для біженців у Берліні

Жінки скаржаться головним чином на те, що їхні речі обшукують та не дозвляють приносити до центру їжу.

Близько 130 українок, які перебувають у центрі для біженців у районі Тегель, написали в листі до Департаменту соціальних справ Берлінського сенату та Німецького Червоного Хреста, що співробітники охоронної компанії обшукують їхні особисті речі. Центр знаходиться під управлінням Червоного Хреста.

Жінки скаржаться, що «співробітники охоронної компанії обшукали їхні особисті речі», хоча всі їхні сумки вже були перевірені, коли вони увійшли до центру. На початку вересня вже були подібні інциденти, — повідомляє газета Tagesspiegel.

У своєму листі, який опублікувала Берлінська рада у справах біженців, жінки також скаржаться на нові правила в їхніх будинках. Наприклад, більше не дозволяється «приносити їжу і напої (навіть у герметичній упаковці)». 

Конфлікти між мешканцями центру та охороною відбуваються «головним чином через те, що ми, як біженці, не говоримо і не розуміємо ні німецької, ні арабської мов», — ідеться у листі. Біженки просять змінити службу безпеки.

Ситуація у центрі для біженців складна. Він був створений у 2022 році для реєстрації біженців з України, що зазнала нападу Росії. Через відсутність достатньої кількості житлових місць нині в центрі проживають близько 4 000 осіб, багато з них — по кілька місяців.

PAP/O.T.

https://www.polskieradio.pl/

Теги

Новости по теме