Військовий комісар з Одеси просив не садити його ґрати, бо може обірватися тромб

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного військкомату Євгену Борисову у вигляді тримання під вартою.

Борисова відправили під арешт на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 150 млн грн. Ексвійськком заявив, що у нього немає таких грошей і він буде подавати апеляцію.

Зазначимо, що раніше колишній начальник Одеського обласного ТЦК Євген Борисов заявив, що його не можна заарештувати, адже будь-який момент у нього може обірватися тромб. За словами Борисова, йому також не можна нервувати, а лікарі порадили пройти реабілітацію за кордоном. 

Як повідомлялося, родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім’ї нерухомість в Іспанії.

https://glavcom.ua/

Тим часом стало відомо, як заманули Борисова до Києва, щоб затримати. Про характерні подробиці, як колишній військком опинився в столиці й чому його затримали поряд із будівлею ДБР, розповів екснардеп Ігор Мосійчук у своєму Telegram-каналі. Протягом двох діб після оголошення ДБР Борисову підозри знайти його не могли.

За даними Мосійчука, два дні перед затриманням Борисов провів не в Києві, а на півдні Одеської області, в районі Рені. Там він проводив зустрічі майже з усіма військовими керівниками та правоохоронцями Південного регіону та намагався через них вирішити свої проблеми.

Для Борисова не було жодних проблем з Півдня Одещини перетнути кордон і податися в Іспанію, але він до останнього вірив, що порішає, й на цьому погорів… Силовики посилаючись на заступника Генпрокурора, одесита Дмитра Вербицького з яким Борисов давно був знайомий особисто, пообіцяли, що якщо він здасться сам то його не арештують, а в суді все це порішають“, — пише екснардеп.

За його словами, Борисов “повівся” ще й “щось відвалив” за те, що для нього “порішають”.

За даними Мосійчука, скандального військкома вивезли на військовому авто на Київ, і Борисов пішов здаватися до ДБР. На підході до будівлі його й затримали співробітники, яких заздалегідь попередили ті, хто обіцяв “вирішувати”.

Заступник голови НАЗК Артем Ситник повідомив, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) взялося перевіряти спосіб життя військовослужбовців на всіх рівнях. Наразі проводиться 102 такі моніторинги, але ця цифра може зростати.

Нагадаємо, у квітні 2023 року Мосійчук повідомив, що Євген Борисов розсікає на преміальному авто, яке він ввіз до України під виглядом гуманітарної допомоги. Потім у червні “Схеми” опублікували розслідування “Батальйон Іспанія”, в якому фігурував Борисов. Зокрема, з’ясувалося, що його мати має віллу вартістю кілька мільйонів євро, а також низку елітних авто. 23 липня президент України Володимир Зеленський у ході Ставки Головнокомандувача дав доручення Залужному негайно звільнити з посади одеського військкома. 22 липня, ДБР оголосило про підозру Євгену Борисову. Йому інкримінують незаконне збагачення.

https://telegraf.com.ua/

Теги

Новости по теме