Атака безпілотників на Москву на початку доби 24 липня. З’явились подробиці

Журналіст Христо Грозєв звернув увагу, що навпроти постраждалої від вибуху будівлі на Комсомольському проспекті знаходиться штаб-квартира кібервійськ Головного розвідувального управління рф та хакерського угрупування Fancy Bear.

Фото: t.me/astrapress

“Там також розташований Військовий університет Міноборони та кілька абсолютно секретних об’єктів ГРУ, включаючи керівництво їхньої програми нелегалів. Якщо Україна влучила б по цьому комплексу будівель, символічна шкода для Міноборони та ГРУ була б дуже суттєвою”, — написав він. При цьому поки що неясно, чи постраждали перераховані Грозєвим будівлі. Водночас, видання “Обозреватель” з посиланням на свої джерела пише, що атака на москву — операція Головного управління розвідки України.

“Дрони атакували будівлю міноборони в москві, ще один БПЛА впав біля установи, яка займається кібернаступом. Один дрон ішов на будівлю міноборони рф і врізався в офісний центр перед ним. Також був зафіксований вибух у самому центрі москви біля кремля”, — пише видання.

Підтверджує версію про причетність українського ГУР до удару також і видання “РБК-Україна”. Прокоментував удари по російській столиці й віце-прем’єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Сьогодні вночі безпілотники атакували столицю росії і Крим. РЕБ і ППО все менш здатні захищати небо окупантів. Щоб там не відбувалося, але цього буде більше”, — написав він.

https://telegraf.com.ua/

Теги

Новости по теме