Польський високопосадовець прокоментував слова “жалюгідного кремлівського зануди”

Заяви президента росії владіміра путіна щодо підготовки Польщі до захоплення заходу України не мають відношення до дійсності, сказав держсекретар канцелярії прем’єр-міністра Польщі Станіслав Жарін.

«Жалюгідний кремлівський зануда знову повторює брехню про Польщу і намагається фальсифікувати правду про війну проти України», – написав він у Twitter.

За словами Жаріна, путін «знов використовує історичний ревізіонізм для поширення хибних звинувачень проти республіки».

Зокрема, російський диктатор заявив, що Варшава нібито «мріє і про білоруські землі», і пообіцяв відповісти на агресію проти Білорусі всіма наявними засобами.

Жарін наголосив, що після заколоту ПВК «Вагнер» на чолі з Євгенієм Пригожиним імідж путіна «дуже ослаб», і тепер російський президент виглядає «пасивним, а не сильним і жорстким, яким його намагалася представити пропаганда».

«Для багатьох росіян, особливо військових, путін став боягузом», – констатував Жарін, зазначивши, що «чим слабший образ путіна, чим більше він викликає недовіри у росіян, особливо у силовиків, тим жорсткішими будуть пропагандистські атаки за його участю».

Чиновник звернув увагу, що президент рф уже почав вдаватися до погроз, заявивши, що «західні землі Польщі – подарунок Сталіна» і республіка має бути вдячна СРСР за «відновлення незалежності», а якщо у Варшаві забули про це, то росія нагадає.

За словами Жаріна, який також є уповноваженим уряду з безпеки інформаційного простору, влада Польщі розуміє, що «інформаційна війна, яку веде росія, небезпечна і її не можна недооцінювати», проте «дії кремлівської індустрії брехні часто також є способом приховати власні слабкості».

https://mind.ua/

Теги

Новости по теме