Касетні боєприпаси для України: у Держдепі пояснили, чтому їх необхідно передати

Рішення передати Україні касетні боєприпаси стало для адміністрації Білого дому та президента США Джо Байдена “дуже важким”.

Є “низка вагомих обставин”. Україна наразі проводить контрнаступальні дії і потребує величезної кількості артилерії, сказав представник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу, пише Gazeta.ua.

“Просто зараз запаси артилерії, яка їм потрібна, закінчуються”, – вказав він.

Необхідно заповнити прогалину з моменту, коли запаси закінчаться. Виробництво нових боєприпасів запустили кілька місяців, але для перших поставок має пройти час.

“Тому ми зіткнулися із потенційним варіантом, коли Україна могла б опинитись на низькій межі боєприпасів або навіть вичерпати їх зовсім. У той час, коли росіяни використовують свої ракети не лише проти військових, але й проти цивільних”, – пояснив Міллер.

Російські окупанти використовують касетні бомби зі значно вищим рівнем нерозірваних суббоєприпасів, тобто із вищим рівнем смертності. На відміну від американських, різниця з російськими становить приблизно 40% проти 2,5%.

Україна зобов’язалася застосовувати касетні боєприпаси лише проти військових цілей. Після завершення бойових дій пройдуть широкі операції з розмінування.

До передачі боєприпасів Вашингтон провів низку консультацій із союзниками та партнерами.

“Як я вже сказав раніше, ми не вважаємо, що це стане проблемою, яка може порушити єдність між нашими союзниками та партнерами”, – підсумував Міллер.

https://gazeta.ua/

Теги

Новости по теме