Львів’янка після виходу на пенсію розпочала кар’єру моделі. “Й після 60-ти життя триває і може бути дуже насиченим”

64-річна жінка ламає стереотипи і власним прикладом доводить, що статус пенсіонера – не причина старіти.

Щоденний розклад Лесі Салати щільно розписаний — заняття спортом, навчання, зйомки, участь у різних проєктах. А ще вона — щаслива дружина, мама і бабуся 14-річної онуки. “Вік — це просто цифри у паспорті, — каже моя співрозмовниця. — Жінка виглядає на стільки років, на скільки почувається!” 

Леся Салата

…Леся почала працювати у 17-річному віці, була помічницею продавця у книгарні й одночасно навчалась на економічному факультеті університету. Згодом стала завідувачкою магазину, потім — економісткою у великій компанії, HR бізнес-партнеркою. “Мені подобалась кожна моя робота”, — каже 64-річна львів’янка. 

Тож пані Леся, коли вийшла на пенсію, стала шукати нові напрями для самореалізації. Закінчила навчання у двох модельних школах, пройшла курси дієтологів, аби вдосконалити знання зі здорового збалансованого харчування. “Жінка завжди може мати чудовий вигляд! Потрібно лише захотіти”, — переконана вона. При зрості 165 сантиметрів жінка важить 57 кілограмів. 

“Щоранку після восьмигодинного сну я роблю гімнастику для очей та лімфодренажний масаж обличчя за японською технологією. Потім півгодинна зарядка”, — ділиться секретами краси пані Леся. — Снідаю о 9-й ранку, останній прийом їжі — о 17.00. У першій половині дня в моєму раціоні — фрукти, каші, хліб. На вечерю — запечене м’ясо, риба чи варене яйце плюс салат. Готую випічку з цільнозернового борошна й мінімумом цукру. Навіть смажену картоплю й деруни, які дуже люблю, зрідка дозволяю собі”. 

Щодня Леся Салата робить 10 тисяч кроків, двічі на тиждень плаває у відкритому басейні. Планує поновити заняття з аквафітнесу, яким займалась 15 років. Найбільше ж задоволення жінка дістає від моделінгу. А почалося все з пропозиції взяти участь у фотосесії, після чого їй порадили спробувати себе в ролі фотомоделі. Адже жінка має у кадрі напрочуд гарний, невимушений вигляд. “Мене часто фотографував чоловік, я любила позувати й вільно почувалась перед камерою”, — ділиться пані Леся. Львів’янка навіть створила сторінку в соцмережі, де стала викладати свої світлини. 

Результат не забарився — знімками зацікавилися представники американського й італійського глянцевих журналів. “З-поміж усіх робіт вони обрали й опублікували фото, які зробила моя донька — фотографиня”, — радо ділиться пані Леся. 

Щоб вільно спілкуватися з іноземцями, Леся Салата щодня вивчає англійську, бере участь в еnglish-клабі, де серед учасників вона — найстарша. 

А нещодавно Леся Салата стала бізнес-партнеркою у модельній школі для жінок, яку започаткували у Львові. “Багато жінок пишуть, що я для них приклад того, що роки — це не страшно. Що й після 60-ти життя триває і може бути дуже насиченим, — каже моя співрозмовниця. — Мрії допомагають мені рухатись далі. Я мрію про подіум, прагну надалі розвиватись як модель, планую і в 90 років цим займатись. Але найважливіше — наша перемога у війні!” Нещодавно Леся Салата взяла участь у благодійному аукціоні — фотографувалася в одязі українських дизайнерів, який вони виставили як лоти, а гроші з продажу передали на потреби ЗСУ. 

Автор: Лариса Пецух https://expres.online/ Світлини з архіву Лесі Салати.

Теги

Новости по теме