Україна на восьмому місці в списку нещасних країн світу

На першому місці нещасних країн світу – Зімбабве. Через стрімку інфляцію вона випередила ті країни, які страждають від війни – Україну, Венесуелу і Сирію. Україна ж, яка потерпає від російської агресії, зайняла восьму сходинку. Даний рейтинг складається щорічно за економічними умовами.

Про це повідомляє The Telegraph. За економічним становищем Зімбабве автор рейтингу спостерігає вже понад 20 років, зокрема, з моменту стрімкого зростання інфляції у 2008 році, коли країною правив Роберт Мугабе.

Згідно з прогнозами, економічне зростання Зімбабве становитиме лише 0,9%, що суттєво відрізняється від прогнозу уряду на 6%. Інфляція в країні є постійною проблемою з часів Мугабе, включаючи два епізоди гіперінфляції, коли рівень інфляції перевищував 50%. Цікаво, що економічна політика Зімбабве призвела до серйозних страждань населення. Уряд країни має знайти шляхи розв’язання економічних проблем та стабільності, щоб забезпечити покращення умов життя громадян. Ситуація у Зімбабве відбиває необхідність належного економічного управління та реформ для забезпечення сталого розвитку країни.

Двадцятка нещасних країн світу

  1. Зімбабве, 
  2. Венесуела,
  3. Сирія, 
  4. Ліван,
  5. Судан, 
  6. Аргентина,
  7. Ємен,
  8. Україна,
  9. Куба,
  10. Туреччина,
  11. Шрі-Ланка,
  12. Гаїті,
  13. Ангола,
  14. Тонга,
  15. Гана, 
  16. Південна Африка,
  17. Суринам,
  18. Боснія і Герцеговина,
  19. Іран,
  20. Руанда. Всього у списку 157 країн. Судан посідає п’яте місце. Росія опинилася на 79 місці. Велика Британія – аж на 129 місці. А найменш нещасною країною визнано Швейцарію.

му сходинку в рейтингу нещасних країн світу 

Про рейтинг 

Цей рейтинг часто називають “Індекс злиднів” і складає його Стів Ханке – професор прикладної економіки Університету Джона Хопкінса. При складанні рейтингу більшою мірою враховуються економічні показники країн:

  • безробіття,
  • інфляція,
  • ставки за кредитами,
  • рівень ВВП. https://informator.ua/

Теги

Новости по теме