У Березнегуватому на Миколаївщині місцева влада фінансово підтримала газету громади

99 тисяч гривень рішенням місцевої ради буде спрямовано на висвітлення діяльності Березнегуватської селищної ради в місцевій газеті «Народна трибуна». Це дозволить в нелегких прифронтових умовах зберегти видання і забезпечити місцеве населення професійно підготовленою інформацією.

За таке рішення проголосували всі без винятку депутати ради. При цьому вони взяли до уваги і звернення від Національної спілки журналістів України з проханням надати виданню підтримку, в тому числі й фінансову.

Раніше Національна спілка журналістів України в партнерстві з іноземними благодійниками посприяла відновленню випуску «Народної трибуни» – наразі вона виходить щомісяця, вже розповсюджено три номери.

– Березнегуватська громада, як і багато інших в Україні, зазнала лиха через повномасштабне вторгнення росії. Ворожими обстрілами зруйновано шкільне містечко, тож треба заново будувати ліцей. А це мільйонні видатки, – зазначає головна редакторка «Народної трибуни» Світлана Лукашенко (на світлині).

Окупанти ракетами повністю знищили дитячу оздоровчу базу – лісову перлину Березнегуватщини, яка була відома за межами області і країни. Треба починати розгрібати руїни… Громада вирішила ще підтримати ЗСУ – передали шкільний автобус для 79-ої бригади. Але депутати знайшли можливість і вжити заходів для порятунку газети.

– Ми маємо певні борги за оренду приміщення, серйозні проблеми із технікою… Але незважаючи ні на що, виходимо і навіть думаємо над тим, щоб оголосити передплату, – каже редакторка.

Національна спілка журналістів України, вважаючи справу відновлення виходу місцевої преси в прифронтових регіонах надзвичайно важливою, вітає рішення Березнегуватської селищної ради.

https://nsju.org/

Теги

Новости по теме