У росії з’явилась у продажу нова книга Стівена Кінґа, видана контрафактно у Луганську

Новий роман Стівена Кінґа, який відмовився співпрацювати з росією, з’явився в продажу з луганської друкарні “Трофейная книга”. Про це 2 травня повідомляють російські ЗМІ.

Йдеться про роман “Казка”, який уже з’явився на сайтах-маркетплейсах росії. Цю книгу без універсального книжкового коду ISBN випустило видавництво “Трофейная книга”, яке нібито розташоване в окупованому Луганську. Причому жодної офіційної інформації про це видавництво знайти не вдалося.

Колишній правовласник видань Стівена Кінґа в росії “Эксмо-АСТ” не може боротися за видалення роману з платформ, адже письменник з березня минулого року призупинив співпрацю.

Причому це не перший подібний випадок – схожим чином росіяни “затрофеїли” і новий детектив від Джоан Роулінґ (яка пише під псевдонімом Роберт Ґелбрейт). “Чорнильно-чорне серце” також з’явилася на російських маркетплейсах. В оригіналі книга вийшла в серпні минулого року, але в рф офіційно не видавалася – Роулінґ також відмовилася співпрацювати з російськими видавництвами через вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше Стівен Кінґ відреагував на російський удар по Умані, заявивши, що “це не війна, це – тероризм”.

https://www.ostro.org/

Теги

Новости по теме