Якраз на часі: на податкову чекає чергове “перезавантаження”. Передбачать більшу зарплату, щоб знайти “якісних і доброчесних”

26 квітня 2023 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про перезавантаження Державної податкової служби України. Про це повідомив один із його авторів – нардеп Ярослав Железняк. За його словами, документ являє собою аналогію законопроєктів щодо митниці та БЕБ.

Нардеп зазначив, що поданий проєкт містить такі новації:

  1. Змінюється процедура конкурсного відбору керівника податкової на основі кращих практик конкурсів до антикорупційних органів (САПНАБУНАЗК).
  2. Конкурсна комісія складатиметься з 9 осіб, визначених КМУ, із яких 5, тобто більшість, визначатимуться на підставі пропозицій міжнародних організацій.
  3. Конкурсна комісія визначатиме лише одну особу, яку вноситиме прем’єр-міністру для розгляду на засіданні КМУ.
  4. Запроваджується щорічний зовнішній аудит ефективності діяльності податкової. Негативний висновок такого аудиту буде ключовою підставою для звільнення голови, що не дасть можливості змінювати керівника податкової просто за бажанням КМУ.
  5. Після обрання нового керівника здійснюється переатестація всіх працівників податкової, зокрема з питання доброчесності. Неуспішне її проходження означатиме звільнення такого працівника.
  6. Законом прямо встановлюється вищий розмір заробітної плати для податківців, ніж є зараз, щоб набрати нових якісних і доброчесних працівників.

За словами Железняка, цим законопроєктом, текст якого поки що відсутній на сайті ВР, завершується серія з трьох ініціатив, які спрямовані на перезавантаження та оновлення всіх трьох держорганів у фінансовій сфері: БЕБ (Бюро економічної безпеки), ДМС (тут – Державна митна служба, оскільки є ще одна ДМС – Державна міграційна служба – “Споживчий ринок”) і ДПС.

https://thepage.ua/

Теги

Новости по теме