Кунжут підвів

Держпродспоживслужба України відреагувала  на інформаційне повідомлення Європейської системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) про виявлення небезпечної речовини в шоколаді з кунжутом іспанського виробника Chocolates Torras SA, Ella Del Terri. В партіях цього продукту, завезених в Україну львівською компанією «Галичина ОПТ», виявлено оксид етилену. Це промисловий хімікат, який використовується для стерилізації медичного приладдя, зменшення забруднення прянощів і виробництва інших хімікатів. Отож зрозуміло, звідки з’явився в харчовому продукті небажаний хімікат. Ним обробляли кунжут і, мабуть, перевищили дозу чи припустились ще якогось порушення технології.

Держпродспоживслужба закликає операторів ринку в разі виявлення шоколаду з насінням  кунжуту (партія – 20132, термін споживання до 05/2021; партія – 20101, термін споживання до 03/2021; 20075 –  термін споживання до 02/2021,  постачальник: Trades SA, Barcelona) звертатись  до її територіальних Управлінь безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

У грудні  минулого року повідомлялося, що оксид етилену був виявлений у кунжутовій пасті та хлібних паличках з кунжутом, що постачались в Україну відповідно з Нідерландів та Італії.

Теги

Новости по теме