Хліб та сіль із конопель

Сімейне фермерське господарство «Екосвіт», яке 2006 року заснував колишній киянин Юрій Колесник, провадить свою діяльність у місті Глухів Сумської області – центрі українського коноплярства.  «Екосвіт», будучи одним із флагманів цієї галузі, спеціалізується на переробці ненаркотичних конопель.

У співпраці з розташованим у Глухові  Інститутом луб’яних культур Національної академії аграрних наук України  подружжя підприємців  Юрій та Ірина Колесники  розробили й зареєстрували  перші в Україні технічні умови на лущення насіння конопель та виготовлення переробного обладнання.  

Поглиблюючи переробку сировини й розширюючи асортимент продукції, родинне підприємство почало виробляти різноманітні харчові й нехарчові товари з конопель, які продає, зокрема,  на сайті fg-ekosvit.zakupka.com

Серед цих товарів – олія, борошно, висівки,  протеїн, майонез, лущене насіння, подушки з домотканого конопляного полотна з конопляною лузгою та інше.  На замовлення роблять навіть сир (подібний до соєвого тофу), сіль, ікру, халву з конопляного насіння, печуть хліб з конопляного борошна…

Юрій Колесник зазначає, що сорти конопель, виведені в Інституті луб’яних культур, відзначаються найнижчим у світі вмістом психоактивних компонентів –  канабіноїдів.

Так, у США, де провели розмежування між промисловою, ненаркотичною, коноплею і канабісом (марихуаною), промисловою вважається та рослина, у сухій вазі якої міститься  0,3% і менше тетрагідроканабіноїду (ТГК). В українських сортах цей показник  0,08%. А в сортах «Гляна» і «Глесія»  канабіноїдів зовсім немає.

Світлина з Facebook/

Теги

Новости по теме