Цей кулінарний витвір – результат співпраці Управлінням туризму та промоцій КМДА з Всеукраїнською асоціацією гастрономічного туризму і Асоціацією шеф-кухарів України.
«Kyiv pie» – невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, який об’єднує українські етнічні кулінарні традиції та сучасні тренди. Унікальність пирога полягає у начинці, яку підбирали з традиційних локальних продуктів в трьох варіантах:
1. Осетер (був популярний в Києві ще 300 років тому, оскільки в Дніпрі його було дуже багато);
2. Яловичий лівер (виготовляють в Баришівському районі);
3. Коріння селери, петрушки та пастернак (користувалися популярністю до появи в Україні картоплі).
Сьогодні кожен бажаючий може продегустувати «Kyiv pie» в ресторані Наживо Стейк-Хаус та Піца, що розташований на вулиці (поки що –«Споживчий ринок») Пушкінська, 16. Зокрема, екскурсія містом за маршрутом «Київ гастрономічний» завершується куштуванням київського пирога та фірмового київського лимонаду.
Джерело: https://vechirniy.kyiv.ua/