Маріупольські авторські соуси

Підприємці з Маріуполя – подружжя Євген та Ірина Арнаутови з 2017 року виготовляють авторські соуси за мотивами рецептів індонезійської кухні.

Ірина кілька років жила в Індонезії. Там її провідував Євген. Маріупольці були вражені багатою кулінарною культурою цієї країни. Особливо їм сподобалися соуси, смак яких – тонкий і водночас насичений – неможливо забути. В Україні подружжя не змогло знайти в магазинах чогось подібного. Тож вирішили самі відтворити той незвичайний смак. І це їм вдалося завдяки власній наполегливості і допомозі друзів із Південно-Східної Азії, з якими підтримують зв’язок.

Але Арнаутовим було мало самим насолоджуватися вишуканою азійською приправою. Хотілося, щоб її гідно оцінили й земляки, тобто подружжя подумало про те, щоб зі свого кулінарного уподобання зробити бізнес. І в цьому сімейній парі допоміг добрий знайомий Євгена – засновник маріупольської сироварні Олександр Шкатула.

Невелику партію соусів  розмістили на вітрині сироварні, і згодом на них почали звертати увагу не лише  звичайні покупці, а й власники закладів громадського харчування…

Отак «азійські» соуси Арнаутових потрапили на кухні відомих у місті кафе, ресторанів та піцерій.

Сьогодні сімейне підприємство виробляє чотири види соусів під маркою  littleasia.food. Із них три є постійно в наявності, а один готується на замовлення. Кожен має унікальний смак.

Незабаром асортимент поповниться новими продуктами. Одну новинку подружжя представило минулого року на фермерському фестивалі, і вона отримала захопливі відгуки дегустаторів, розповідає Євген Арнаутов.

Додамо, що маріупольські крафтові соуси можуть придбати не лише тамтешні жителі, але й усі бажаючі, зробивши замовлення на сторінках littleasia.food у Instagram та Facebook.

Джерело: https://pr.ua/ Світлина зі сторінки littleasia.food в Facebook

Теги

Новости по теме