Підприємці з Маріуполя – подружжя Євген та Ірина Арнаутови з 2017 року виготовляють авторські соуси за мотивами рецептів індонезійської кухні.
Ірина кілька років жила в Індонезії. Там її провідував Євген. Маріупольці були вражені багатою кулінарною культурою цієї країни. Особливо їм сподобалися соуси, смак яких – тонкий і водночас насичений – неможливо забути. В Україні подружжя не змогло знайти в магазинах чогось подібного. Тож вирішили самі відтворити той незвичайний смак. І це їм вдалося завдяки власній наполегливості і допомозі друзів із Південно-Східної Азії, з якими підтримують зв’язок.
Але Арнаутовим було мало самим насолоджуватися вишуканою азійською приправою. Хотілося, щоб її гідно оцінили й земляки, тобто подружжя подумало про те, щоб зі свого кулінарного уподобання зробити бізнес. І в цьому сімейній парі допоміг добрий знайомий Євгена – засновник маріупольської сироварні Олександр Шкатула.
Невелику партію соусів розмістили на вітрині сироварні, і згодом на них почали звертати увагу не лише звичайні покупці, а й власники закладів громадського харчування…
Отак «азійські» соуси Арнаутових потрапили на кухні відомих у місті кафе, ресторанів та піцерій.
Сьогодні сімейне підприємство виробляє чотири види соусів під маркою littleasia.food. Із них три є постійно в наявності, а один готується на замовлення. Кожен має унікальний смак.
Незабаром асортимент поповниться новими продуктами. Одну новинку подружжя представило минулого року на фермерському фестивалі, і вона отримала захопливі відгуки дегустаторів, розповідає Євген Арнаутов.
Додамо, що маріупольські крафтові соуси можуть придбати не лише тамтешні жителі, але й усі бажаючі, зробивши замовлення на сторінках littleasia.food у Instagram та Facebook.
Джерело: https://pr.ua/ Світлина зі сторінки littleasia.food в Facebook