Курс перепічки: одна з кулінарних візитівок столиці вкотре подорожчала

Київська перепічка майже зрівнялася за ціною з гамбургером із McDonald’s. Вона подорожчала одразу на 5 гривень – до 30 гривень (гамбургер коштує 31 грн).

Про це передає журналіст Єгор Шуміхін у Facebook.

Заклад відкрився у 1986 році в будинку № 3-а по вулиці Богдана Хмельницького, неподалік від Хрещатика. На тому ж самому місці існує й дотепер.  Це повністю вуличний фастфуд  – клієнти стоять у черзі біля віконця закладу, через яке отримують знаковий смаколик через, а також до нього можна взяти чай-каву, прохолодні напої. Спожити все це можна прямо на місці – на тротуарі встановлено кілька високих столів-стійок. Заклад працює з 9 до 21 години. Володіє  бізнесом ТОВ «Українська перепічка».

Власне київська перепічка — це гаряча сосиска у дріжджовому тісті, обсмаженому у фритюрі. Вага виробу становить приблизно 150 г, м’якуш становить приблизно 75 % готового виробу. Вартість перепічки за радянських часів становила 22 копійки, станом на 2011 рік перепічка коштувала 4,5 грн, навесні 2015 року — 8 грн, з осені 2015— 8,5 грн, з весни 2016 — 10 грн, з грудня 2016 — 12 грн, з грудня 2017  — 15 грн. З 15 грудня 2018 року київська перепічка коштує 17 грн. З вересня 2019 – 18. У вересні 2020 року київську перепічку почали продавати у паперових пакетах замість поліетиленових, а її ціна зросла до 20 грн. З квітня 2021 року і до останнього подорожчання вартість київської перепічки становила 25 грн.

Джерела: https://bigkyiv.com.ua/https://uk.wikipedia.org/

Теги

Новости по теме