Шоколад із медом замість цукру і з натуральними ягодами під власним брендом «Жу-жу shop» виготовляє шоколатьє з Ніжина Чернігівської області Оксана Труш.
Її екопродукт ручної роботи вже досить широко відомий в Україні.
«Моє захоплення шоколадом почалося більше чотирьох років тому. Мій вітчим – пасічник із понад 30-річним стажем. Мій чоловік Сергій допомагав йому з пасікою, і ми почали брати участь у Покровському ярмарку, який щороку проходить у Ніжині, – розповідає Оксана Труш. – Продавали мед, питні меди. Потім чоловік почав шукати в Інтернеті інші продукти з меду, які ми могли б теж робити. Наприклад, я робила мило з меду на ярмарок, і його досить добре купували, але тільки на ярмарках, розвивати цей напрямок поки не на часі. Та потім чоловік знайшов інформацію про шоколад із натуральним складом, де, зокрема, замість цукру використовувався мед. І ми вирішили спробувати».
На перший ярмарок виготовили 11 плиток шоколаду в обгортці з екологічного крафтпаперу, дизайн якої придумав чоловік. Вся «партія» розійшлась.
Нині асортимент шоколаду від Оксани Труш нараховує 15 найменувань. Більша частина з них з високим вмістом какао-бобів – до 70%. В лінійці виробів є один продукт і без какао, його замінив кероб. Цей інгредієнт виробляється зі стручкових плодів ріжкового дерева, в кондитерській справ кероб знайшов широке застосування саме як замінник какао.
Шоколад «Жу-жу shop» та інші вироби бренду – цукерки з фундуком, мигдалем, батончики, присутні у відділах екопродуктів багатьох українських магазинів, а також пропонуються в деяких ніжинських і київських кав’ярнях.
Ціни шоколаду ніжинської кондитерки: плитка (50 г) з додаванням ягід та горіхів – 55 грн, 90-грамова плитка – від 75 до 90 грн. В середньому шоколад можна зберігати від 2 до 6 місяців.
https://che.cn.ua/ Світлини з Facebook/