Вермішель з полуницями – кулінарний хіт польського Помор’я

Про цю незвичайну страву останнім часом заговорили не тільки тому, що в Польщі ще не закінчився полуничний сезон, а й тому, що макарони з полуницями дуже полюбляє королева польського тенісу Іґа Свьонтек, переможниця Вімблдону 2025.

Іґа Свьонтек і макарони з полуницею

Відео, в якому Іґа Свьонтек згадує макарони з полуницею, вже має понад два мільйони переглядів та 137 000 вподобань у TikTok. Страву, яка є добре відомою і улюбленою літньою класикою в Польщі, розмістили на найбільших кулінарних порталах світу, професійні кухарі й просто зацікавлені відтворюють “делікатес Іґи”.

Паста з полуницею – хіт у поморському бістро “Перед дюною”. Страва випередила за популярністю всі інші позиції в меню. Відтоді, як ми розмістили її на нашій дошці, всі замовляють тільки пасту а-ля Іґа Свьонтек. Боюся, що полуниці вистачить лише до кінця дня”, – розповіла порталу money.pl власниця ресторану Альдона Одинець. Бістро ” Перед дюною” в Слупському повіті.

Пропонуємо дієтичний варіант з йогуртом та макаронами грубого помелу.

Паста з полуницею – рецепт вечері
Кількість порцій: на 2 персони.
Час приготування: 15 хвилин.
Рівень складності: дуже легко.

Інгредієнти:

130 г сухих макаронних виробів з борошна грубого помелу;
400 г полуниці;
200 мл маслянки, 12-відсоткові вершки або натуральний йогурт;
за бажанням щіпка цукру;
4 листочки м’яти.

Спосіб приготування:

Цільнозернові макарони потрібно варити згідно з інструкцією на пачці. У вигляді аль денте вони будуть готові через 8 хвилин.
Полуницю ретельно вимити, очистити від плодоніжок і розім’яти виделкою. Ви також можете зробити однорідний соус за допомогою ручного блендера.
Мус з полуничної пасти потрібно змішати з маслянкою, вершками або натуральним йогуртом.
Отриманим полуничним соусом полийте приготовані гарячі макарони.
Зверху викласти четвертинки полуниці та прикрасити листочками м’яти для декору. За матеріалами https://dziennikbaltycki.pl/ https://stronakuchni.pl/

Теги

Новости по теме