Томачі в солдатському меню

Томачі –  товчена картопля з квасолею, маком та шкварками – давня волинська страва, яка полюбилась воїнам окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.  Її готує тут старший кухар пані Марія. Вона зауважила, що томачі не складно готувати в польових умовах.

Для однієї порції томачів знадобиться 3-4 картоплини. Овоч потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками 2 на 3 сантиметри. Картоплю слід відварити в підсоленій воді з додаванням 1 лаврового листа і 2 горошин духмяного перцю до готовності. Квасолю військові беруть уже готову, відварену. На порцію для однієї особи потрібно пів склянки. Воду з готової картоплі треба злити в чашку і відставити, лавровий лист і духмяний перець з відвару витягнути – вони свою функцію виконали. Квасолю кладемо  до картоплі, додаємо три столових ложки  маку та вершкове масло − грамів 50. Далі товчемо все це в казані до однорідної маси. Консистенцію можна регулювати, додаючи картопляний відвар.

Шкварки готують окремо: сало витоплюють і до нього додають цибулю. Усе це засмажується до золотавого кольору. Але шкварки можна і не додавати. Страва з картоплі, маку та квасолі виходить сама по собі смачна. Солити й додавати перець треба в самому кінці, орієнтуючись на смакові уподобання: хтось любить гостре, а хтось – не дуже.

Інгредієнти страви на 1 особу:

3-4 шт. картоплі;

0,5 склянки відвареної або консервованої квасолі;

1 лавровий лист;

2 горошини духмяного перцю;

3 столових ложки маку;

50 грам вершкового масла;

за смаком сіль та перець;

Для шкварок:

сало 200-300 грамів;

2 шт. цибулі ріпчастої.

https://armyinform.com.ua/

Теги

Новости по теме