To jest bardzo duży problem: у Польщі мисливці протестували, бо зі списку пернатої дичини влада хоче вилучили 7 видів птахів 

 8 жовтня під будівлею міністерства клімату та довкілля мисливці протестували через те, що зі списку пернатої дичини пропонується виключити сім видів птахів. У міністерстві пояснюють, що зміни продиктовані соціальними очікуваннями та посиленням охорони природи.

Я повідомляє сайт https://oko.press/, акція протесту мисливців під стінами Міністерства клімату та довкілля пройшла в атмосфері пікніка. На мангалі пеклися сосиски, а присутні вигукували гасла проти мисливської реформи та заступника міністра Миколи Дорожали.

Нещодавно опублікований (але ще не підписаний Міністром клімату та довкілля Пауліною Хеніг-Клоскою) регламент пропонує заборону на відстріл аж семи видів птахів: крижня, сорокопуда-лісоруба, хохлатої славки, очеретянки, лиски, коловодника і вальдшнепа. «Я неодноразово підкреслював, що з огляду на скорочення популяцій багатьох видів птахів, полювання на них не має жодного виправдання». – написав заступник міністра Міколай Дорожала у Facebook наприкінці вересня.

Мисливська спільно та Польща не сприймає й інших змін, які пропонуються проєктом реформи мисливського господарства, що зараз розробляється. Серед них:

запровадження циклічних медичних та психологічних оглядів власників мисливської зброї;
заборону полювання у вихідні дні;обмеження на полювання на кабана; заборона полювання в період реву оленя (з половини вересня до середини жовтня).

На акції до присутніх звернувся, зокрема, президент Вищої мисливської ради Марчін Моджонек. Він сказав, що мисливці не проти реформи як такої, але вона повинна проводитись з повагою до культури мисливствав Польщі.

Теги

Новости по теме