Україна залишається серед пріоритетів нового очільника НАТО

Україна очолює список пріоритетів нового генсека НАТО. Марк Рютте, багаторічний прем’єр-міністр Нідерландів, офіційно переймає кермо Північноатлантичного альянсу від Єнса Столтенберґа.

Увійшовши до штаб-квартири НАТО, він запевнив, що пріоритети, над якими працював норвежець, не зміняться.

«Ми повинні забезпечити перемогу України як суверенної, незалежної і демократичної держави».

Серед своїх ключових завдань Марк Рютте також назвав підтримку трансатлантичних зв’язків в Альянсі. Він підкреслив, що вони мають бути твердими, як камінь. На запитання про майбутні президентські вибори в США голландець відповів, що не боїться результатів, оскільки у нього хороші стосунки і з Дональдом Трампом, і з Камалою Гарріс.

«Я не боюся результату. Я дуже добре знаю обох кандидатів. Я працював з Дональдом Трампом чотири роки. Саме він спонукав нас витрачати більше на оборону. І йому це вдалося, тому що насправді ми зараз маємо значно вищий рівень витрат, ніж коли він прийшов на посаду на початку 2017 року. Звичайно, Камала Гарріс має фантастичний досвід роботи віце-президентом. Вона дуже шанований керівник. Я зможу співпрацювати з будь-ким, незалежно від результату виборів».

Рютте обіймав посаду прем’єр-міністра Нідерландів з 2010 року, де він відомий тим, що майже всюди їздить на велосипеді, живе в маленькому будинку в Гаазі, де виріс, і не має ні дружини, ні дітей.https://www.polskieradio.pl/

П’ятий Президент України ґратулював MinPres Mark Rutte з початком важливої місії на чолі Північноатлантичного альянсу

“Вірю у Ваш досвід, віру у наші спільні цінності , стратегічне бачення та відповідно тверду підтримку України у відсічі триваючому російському вторгненню та на нашому євроатлантичному шляху.

Ми маємо тривалу історію відносин, зокрема у сфері європейської інтеграції України. І нам завжли вдавалося знайти вихід із складних, здавалося б безвихідних ситуацій. Так буде і цього разу. Разом переможемо!”

Петро Порошенко 

Теги

Новости по теме