Рецепти полядвиці, вергунів та інших українських страв на інтерактивній кулінарній мапі. Як вона працює?

Майже 100 рецептів надіслали українці протягом місяця після того, як гастрономічний портал SHUBA презентував інтерактивну мапу зі стравами «Культурна спадщина».

Про це AIN розповідає Ольга Головіна, керівниця проєкту.

Вона додає збирати традиційні українські рецепти почали від заснування SHUBA, що збіглося з початком повномасштабного вторгнення росії. Гості сайту надсилали особливі рецепти, що збереглися в родині.

«Спочатку це було 20-30 рецептів на місяць. А за 4 тижні, що минули від презентації проєкту з мапою, ми отримали майже 100 рецептів. Це приголомшливо. Люди відчувають особливу потребу зафіксувати, зберегти, передати важливу для них спадщину», — коментує Ольга Головіна.

Не усі надіслані рецепти потрапляють у «Кулінарну спадщину». Спочатку вони проходять модерацію від культурологів, кулінарів та решти редакції. «Дуже багато ми отримуємо дублів. У нас десятки практично однакових рецептів кулешу, шинки, лінивих вареників. Але навіть якщо рецепт не потрапить у розділ спадщини, ми все одно намагаємося обов’язково опублікувати його в іншому розділі», — додає керівниця проєкту. 
Кожен може поділитися родинними рецептами з SHUBA заповнивши форму на сайті.

https://ain.ua/

Теги

Новости по теме