В образі кого міг би бути лавров в “Колгоспі тварин” Орвелла. Не Робочого Коня, хіба що нікчемної Шкапи

Sergiy Kyslytsya @SergiyKyslytsya

За кого нас має жалюгідний лавров, коли намагається мобілізувати Орвелла на свою підтримку? Він, можливо, не знає, що нью-йоркські дипломати насправді читали Орвелла і не є побічними продуктами MGIMO у Радянському Союзі, де книги Орвелла були заборонені або піддавалися цензурі.

Його ручні спічрайтери забули нагадати йому, що Джордж Орвелл був критиком Сталіна і вороже ставився до керованого Москвою сталінізму. За словами Джорджа Орвелла, «Колгосп тварин» відображає події, що передували російській революції 1917 року, а потім – сталінській епосі Радянського Союзу, періоду, коли Росія жила під владою комуністичної ідеології Йосипа Сталіна, яку так люблять у сьогоднішній Росії-фермі, майже обожнюють! Інакше цей продукт MGIMO не скаже сьогодні: «У минулому столітті Джордж Орвелл у своєму творі «Колгосп тварин» вже передбачив суть «порядку, заснованого на правилах»: «всі тварини рівні, але деякі рівніші за інших». Якщо ти виконуєш волю гегемона, тобі все дозволено. А якщо наважишся і почнеш відстоювати свої національні інтереси, то будеш оголошений ізгоєм і підданий санкціям».

Кожна тварина в «Колгоспі тварин» представляла певний клас радянського (читай «сьогоднішнього російського») суспільства: Робочий кінь Боксер – робітничий клас та ідейний стахановець; скептичний осел Веніамін – інтелігенція, яка все розуміє, але бездіяльна; Мойсей (Ворон), який обіцяє тваринам після смерті чудове місце за хмарами під назвою «Цукрова гора» – духовенство; злі собаки – співробітники НКВС; безмовні вівці – маси; молоде порося на прізвисько Квікун – підконтрольні владі ЗМІ тощо. На вершині піраміди – великий, досить лютий на вигляд беркширський кабан на ім’я Наполеон (алегорія Йосипа Сталіна), який поступово переписав сім заповідей анімалізму (алегоричне посилання на комунізм), головна з яких почала звучати так:

«Всі тварини рівні, але деякі тварини рівніші за інших».

Тож, товаришу лавров, яка ви тварина?

Translated with DeepL.com (free version)

Теги

Новости по теме