У світі зростає кількість людей, які свідомо перестають стежити за новинами

У світі зростає кількість людей, які свідомо перестають стежити за новинами. Згідно з дослідженням Інституту Reuters при Оксфордському університеті, 39% опитаних зізналися, що уникають новин, тому що їх занадто багато, вони нудні і мають пригнічувальний вплив на авдиторію.

П’ять років тому тих, хто уникав глобальних новин, було набагато менше — 29%. В опитуванні взяли участь майже 95 000 людей з 47 країн світу. Схоже, що інтерес до новин зростає під час виборів, але тенденція до зниження зберігається. У 2017 році 63% респондентів сказали, що вони цікавляться або дуже цікавляться новинами. Зараз цей відсоток становить 46.

Серед причин цього — нещодавня пандемія, війни в Україні та на Близькому Сході. Найбільшу втому від новин демонструють жінки та молодь. Довіра до ЗМІ у світі залишається на рівні 40%. Опитування також вказує на те, що все більше людей, особливо молодь, отримують новини з соціальних мереж — фейсбуку і тіктоку, які вперше в опитуванні обігнали платформу X (колишній твітер). У Великій Британії три чверті респондентів користуються інтернетом, половина також дивляться телевізор, а 14% все ще купують газети. У всьому світі друковане слово програє короткометражним відео, створеним за допомогою штучного інтелекту, особливо серед молоді.https://www.polskieradio.pl/ Ілюстрація з сайту prm.ua/

Теги

Новости по теме