Хлопчик з міста Барвінкове на Харківщині зробив годинника з відстріляних гільз і задонатив його для ЗСУ

У місті Барвінкове Ізюмського району проживає тринадцятирічний Богдан Приймак. Хлопчик займається при міському Будинку творчості дітей та юнацтва. З відстріляних гільз Богдан зробив годинника, який був проданий на благодійному аукціоні на підтримку ЗСУ. Виторг склав декілька тисяч гривень.

Про це медіа «Слобідський край» розповіла керівник гуртка «Виготовлення іграшок та сувенірів» Барвінківського будинку творчості дітей та юнацтва Світлана Дзюба.

 – Богдан відвідує гурток з першого класу. Як кожний хлопчик, він тягнеться до шестерень, пружинок, металевих дрібничок. Стиль стімпанк якраз і передбачає поєднання в композицію металевих і пластмасових деталей, які потім фарбуються в один колір і тонуються під золото. Богданові захотілося зробити настінного годинника. Я підтримала його ідею, як пізніше й ідею металевого блокнота у патріотичному стилі. Обидві речі були продані на аукціоні на підтримку наших захисників, – розповідає Світлана Дзюба.

 Перш ніж бути виставленим на аукціон, годинник роботи Богдана Приймака посів третє місце у Всеукраїнському відкритому фестивалі дитячої та юнацької творчості в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво».

  – Крім занять у стилі стімпанк, Богдан є постійним учасником місцевого танцювального колективу, який днями повернувся з чергового конкурсу. Він також відвідує музичну школу, де опановує скрипку.  У свій минулорічний день народження я була так розчулена, коли Богдан під вікнами мого будинку поздоровив мене грою на скрипці.  Щоправда, у зв’язку з війною всі заняття наразі проходять у режимі онлайн, –  ділиться керівник гуртка «Виготовлення іграшок та сувенірів» Барвінківського будинку творчості дітей та юнацтва Світлана Дзюба. https://www.slk.kh.ua/

Теги

Новости по теме