Ракетний удар по Чернігову. Оновлюється

Вранці 17 квітня після 9 години російські війська вдарилипо Чернігову трьома крилатими ракетами “Іскандер”.

Сталося пряме влучання в об’єкт соціальної інфраструктури та руйнування кількох поверхів прибудови до цього об’єкту. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про 11 загиблих, 22 травмованих цивільних громадян внаслідок ракетного удару по Чернігову станом на 11:35. На місці працюють рятувальники та медики. Створено штаб ліквідації наслідків, надавається вся необхідна допомога. У районі прильотів відключили світло та газ, аби не допустити більших руйнувань. У Чернігівській обласній лікарні перебуває 9 поранених, троє у важкому стані, інші середньої важкості. У міську лікарню №2 доставили п’ятеро поранених. Серед загиблих внаслідок російського обстрілу — 25-річна лейтенант поліції. Жінка жила в сусідньому будинку, перебувала вдома на лікарняному. Отримала смертельне осколкове поранення.

Як стало відомо пізніше, кількість жертв внаслідок ракетного удару по Чернігову зросла до 15 осіб. Більше 60 людей отримали поранення різного ступеня, серед них троє дітей. Госпіталізовано кілька десятків дітей у лікарні міста. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Є безвісти зниклі особи, які поки не виходять на зв’язок. Пошкоджень також зазнала лікарня та центральний корпус Чернігівської політехніки.

Під завалами частково зруйнованої будівлі, імовірно, продовжують перебувати люди. На місці працюють рятувальники, психологи ДСНС. Внаслідок ракетного удару по Чернігову пошкоджено загалом16 будинків. Газопостачання, водопостачання працюють. Організовані пункти видачі їжі, розгорнуті місця для відселення людей, які постраждали. Розгортають і пункти видачі будівельних матеріалів, необхідних для першочергових відновлювальних робіт. За інформацією поліції Чернігівської області, пункти прийому заяв потерпілих діють в будівлі Чернігівського райуправління поліції та в розгорнутому наметі поліції, який розташований в парку за будівлею університету “Чернігівська політехніка”.

У Чернігові внаслідок ракетної атаки загинуло 17 людей, травмовано 75, серед них четверо дітей.

Про це повідомляє начальник МВА Дмитро Брижинський.

За його словами, до розбору завалів задіяли 22 одиниці техніки ДСНС і 36 одиниць від субʼєктів реагування. Вивезено будівельного сміття приблизно 1060 тонн.

Станом на ранок 18 квітня відомо про 18 загиблих та 77 постраждалих. Серед поранених — четверо дітей. Також з-під завалів врятували трьох осіб. Про це Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила у Telegram.

Психологічну допомогу надали 58 особам. Також з місця влучання ракет було вивезено 1 тис. 580 т будівельного сміття та розібрано 71% зруйнованої частини будівлі. Аварійно-рятувальні роботи тривають.

За матеріалами http://che.cn.ua/ cheline.com.ua

Теги

Новости по теме