Судитимуть посадовця однієї з комунальних установ Одеської міськради, який збирав «данину» зі стихійних торговців

Прокурори Київської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста КУ «Муніципальна служба розвитку торгівлі» Одеської міськради за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений організував схему отримання незаконної вигоди. За неперешкоджання стихійній торгівлі з продажу фруктів та кондитерських виробів посадовець вимагав у підприємця щомісячний платіж. У разі незгоди з такою пропозицією підприємця попереджали про демонтаж його торговельних точок та притягнення до адмінвідповідальності.

Щомісячний «тариф» складав від 1000 грн до 2000 грн з одного торговельного стелажа.

За такою схемою посадовець отримав 8 тис грн з чотирьох об’єктів на території Пересипського району в Одесі. Під час одержання чергового траншу його затримали.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі співробітниками ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

https://od.gp.gov.ua/

Теги

Новости по теме