Козятинський козячий сир

Віталій Жуковський поблизу села Сестринівка Козятинської територіальної громади Вінницької області тримає козину ферму. Цією справою зайнявся 6 років тому по виході на пенсію. Придбав сарай, що недалеко від лісу – екологічне  пасовище поруч, завів кіз зааненської породи, яка вважається однією з найкращих молочних порід.

Тепер на його фермі малої рогатої худоби 80 кіз,  дійних наразі – 14.

Середньодобовий надій на голову 4 літри. На кілограм сиру треба 10 літрів козячого молока. Віталій продає свій сир, який  називає «козятинським камамбером», щосуботи на місцевому базарі.  Кілограм – 300 грн. А не менше як в 300 доларів оцінює дорослу козу зі свого стада.

Джерела: https://vn.20minut.u/Суспільне Вінниця.

Теги

Новости по теме