Сільська естетика в ТікТоці: як кропивничанка обрала “повільний” стиль життя

Екскропивничанка Діана Лисенко з чоловіком минулого року вибрали на постійне проживання село. Про те, як облаштовують свій дім та вчаться ростити городину й розводити гусей, розповідає в своєму Інстаграмі, де має понад 7 тисяч підписників, та в Тіктоці, де їх рівно удвічі більше.

Діана за освітою вчителька біології та хімії. З 2020 по 2022 рік працювала в альтернативній школі у Кропивницькому.

Але у червні 2022 вони з чоловіком вирішили змінити життя і переїхали до селища Вільшанка, що у Голованівському районі, щоб бути ближче до природи.

Діана розповідає, що завжди була амбітною і активною, в результаті брала на себе забагато роботи, мало відпочивала. З часом її це дуже сильно виснажило.

“Я вигоріла і мені вже не хотілося абсолютно нічого. Якби я сильно не любила свою роботу, для мене це ставало нестерпним в якийсь момент.  От настільки я була втомлена”, -каже вона.

У листопаді 2021 року їй діагностували депресивний розлад. Після вживання ліків її стан покращився, але коли почалось повномасштабне вторгнення, вона навалила на себе купу роботи і стався рецидив.

“І я вирішила, що так продовжувати не можна, і треба кардинально міняти своє життя”, – розповідає вона.

У той момент їй частіше почали зустрічатись люди, які змінили своє життя, переїхали ближче до природи.

“Тоді я подумала, що напевно теж на деякий час у своєму житті хотіла б виїхати ближче до природи, розуміти краще себе, покращити свій ментальний стан, відчути момент. Словом, спробувати Slow Living”, – каже Діана.

Філософія Slow Living (у перекладі з англійської “повільне життя”) пропонує стиль життя, який характеризується навмисним акцентом на простоті, на важливості не поспішати та бути повністю присутнім у моменті.

Цей стиль життя часто передбачає екологічний спосіб життя, свідоме споживання та зменшення відходів.

Він заохочує такі практики саморозвитку, як медитація, йога та проведення часу на природі.

Вважається, що цей стиль життя сприяє зменшенню стресу, покращенню самопочуття та глибшому зв’язку із собою та світом.

Чоловік підтримав її ідею. Вони обоє могли працювати онлайн.

У Кропивницькому родина жила в орендованій квартирі.Тому почали дивитись будинки в селі, але зупинились на хатинці у Вільшанці, яку родичі готові були їм віддати.

“Тоді мені дійсно не хотілося жодного соціального життя, лише побути самій із собою наодинці”, – пояснює як рішились на хатинку у 130 кілометрах від міста.

Розповідає, що її друзів таке рішення здивувало.

“Я народилася в місті, всі свої літні канікули завжди проводила у Кропивницькому. Тому багато хто думав, що за декілька місяців я знову втечу у місто. Але мені тут сподобалось”, – пояснює вона.

Почали із підключення води, заміни електрики, косметичного ремонту, покупки меблів.

“Тут дуже гарна природа, береги річки Синюха неймовірні”, – розповідає дівчина.

Зараз родина облаштувала теплицю, вперше у житті засаджує 13 соток городу, посадили дерева.

“Щось в інтернеті гуглю, щось запитую у чата GPT і раджусь із мамою чоловіка, вона цим все життя займається. Хоча, знаєте, ці методи посадки дуже сильно різняться від сайту до сайту, від людини до людини”, -каже вона – “Викладаю щось в Тік-Ток, в Інстаграмі, і мені всі пишуть поради. Тому буду отримувати власний досвід”.

Дівчина була активна у соцмережах і до переїзду, але саме новий контент додав їй підписників.

“Раніше я більше викладала щось про продуктивність, саморозвиток. Коли ж переїхала сюди, почала показувати сільську естетику, дауншифтинг, і на це дуже багато людей прийшло. Це почалося з Тік-Току, мої відео несподівано почали набирати купу переглядів, а потім і в Інстаграмі, де кількість підписників зросла з півтори тисячі до 7 тисяч. Я була в шоці”, – ділиться вона.

Діана каже, що це не остаточний варіант, і вони продовжують пошуки свого ідеального дому. Мріють, щоб він був не далі 30 кілометрів від міста, але і в гарному місці на природі.

https://gre4ka.info/

Теги

Новости по теме