Налисники, пиріжки, калачі, рулети, булочки з маком – це традиційні українські наїдки. Вони навіть є атрибутами календарних та інших обрядових дійств. Утім, мак стає все дорожчим, і у виробників є два шляхи: або підвищити ціну виробів, або зменшити кількість маку в них, що знизить цінність продукту. З іншого боку, можна додати до маку подібний інгредієнт, наприклад, суперкорисний амарант. Саме так вчинила харківська компанія «Торговий дім «Золота миля», повідомляє SEEDS.
Маково-амарантова начинка не тільки на 50% дешевша, але й набагато корисніша для людей. До того ж амарант внесе характерну ноту в смакову гаму виробу. Насіння маку й амаранту однакового розміру, що спрощує використання такої суміші.
Попит на вироби з маково-амарантовою начинкою постійно зростає, зазначає голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда. Амарант зараховують до суперфудів. Він містить важливі для організму людини мікроелементи та вітаміни, його білок вважається одним із найцінніших серед усіх рослинних білків. При цьому амарант – безглютенова культура, що важливо для здорового харчування, наголошує Олександр Дуда.
За матеріалами https://www.seeds.org.ua/