У 50 населених пунктах Херсонщини оголосили обов’язкову евакуацію

бовʼязкова евакуація поширюється на 50 населених пунктів Херсонської області, які постійно потерпають від обстрілів з боку російських військ.

Про це 27 серпня в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Наразі обов’язкова евакуація поширюється на 50 населених пунктів, що розташовані вздовж Дніпра і які постійно обстрілюються з усього. Наразі найбільше з дронів — це і скиди з дронів, і FPV-дрони» — повідомив Прокудін.

За словами Прокудіна, нещодавно до списку населених пунктів, в яких проводиться обов’язкова евакуація, додали ще вісім. Це Гончарне, Новодмитрівка, Ромашкове, Першотравневе, Шляхове, Томарине, Новоолександрівка, а також частина Херсона — це Корабельний район, вздовж вул. Морської Піхоти та прилеглих до неї вулиць і провулків.

Очільник Херсонської ОВА також уточнив, що за останні два тижні з цих населених пунктів евакуювали близько 260 дорослих та майже 60 дітлахів.

«Загалом з моменту деокупації з області ми евакуювали майже 47 тисяч 500 людей. Серед них шість з половиною тисяч дітлахів» — розповів Прокудін.

Однак, за словами чиновника, не всі мешканці розуміють серйозність ситуації і небезепку перебування у прифронтових громадах. Тому деякі відмовляються від евакуації. Найчастіше через небажання залишати свій дім або через страх переїжджати на нове місце.

«Але наша задача вмовляти і розмовляти з людьми, тому що вони ризикують не тільки своїм життям, а й життям своїх дітей» — каже Прокудін.

Як повідомлялося, з міста Покровськ на Донеччині, де зростає загроза через наближення російських військ, значно збільшилися темпи евакуації. Щодня місто залишають від 500 до 600 мешканців. 19 серпня начальник міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що жителі Покровська мають два тижні на евакуацію.prm.ua/

Теги

Новости по теме