У Хмельницькому запрацює ДНК-лабораторія

На базі науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України обладнають лабораторію, у якій проводитимуть аналізи за ДНК-тестами. В першу чергу, це потрібно для родин загиблих і безвісти зниклих захисників. Декотрі з них здали свої ДНК вже понад два роки, і тільки зараз ідентифікують тіла загиблих воїнів. Одна з причин — великі черги до лабораторій, які досліджують ДНК-тести. А процес цей нешвидкий.

На створення спеціалізованої лабораторії з міського бюджету виділили мільйон гривень. Про це під час брифінгу після завершення чергової сесії розповів міський голова Олександр Симчишин. Такої лабораторії у Хмельницькому не було, хоч попит на неї досить великий.

“Зараз наше НДЕКЦ МВС України буде таку лабораторію встановлювати. І ми її співфінансуємо. Буде ще державне та обласне співфінансування. І до кінця цього року плануємо її створити. Це значно пришвидшить проведення ДНК-тестів, тому що багато родин загиблих і зниклих на війні стоять у чергах на такі аналізи у Дніпрі, Вінниці, Києві”, — повідомив Олександр Симчишин.

Наявність ДНК-лабораторії, яка обслуговуватиме всю Хмельницьку область, зі слів міського голови, має суттєво пришвидшити процес ідентифікації тіл загиблих бійців.

http://pvisti.info

Теги

Новости по теме