Київські ТРЦ почали переходити на імпортну електроенергію

Тариф на імпортну електроенергію у середньому вищий від звичайного на 25%, але це все одно дешевше, ніж дизельні генератори.

Великі торговельно-розважальні центри столиці почали переходити на закупівлю імпортної електроенергії. Так, із 11 липня комплекс Gulliver купляє енергію з чотирьох країн: Словаччини, Польщі, Румунії та Угорщини.

«Ситуація досягла критичного рівня, коли відключення світла сягнули 12 годин на добу. Найбільша проблема полягала в тому, що навіть перехід на дизельні генератори не міг забезпечити роботу вентиляції та кондиціонування. Якщо взимку цей момент можна було комфортно пережити, то влітку питання стало нагальним», — повідомив Інтерфакс-Україна технічний директор «Гулліверу» Сергій Кекух.

Gulliver має чотири дизельні генератори потужністю 2,2 МВт. Цього достатньо, щоб забезпечити роботу всіх інженерних систем, — але не клімат-контроль.

Тариф на імпортну електроенергію — динамічний. У середньому вищий від звичайного на 25%. Але щонайменше вартість на 10% нижча від вартості енергії, виробленої за допомогою дизельних генераторів.

Процес узгодження всіх необхідних документів зайняв близько тижня. Фактично, кожне підприємство, що відповідає технічним критеріям, може приєднатися до імпорту. Серед основних: підприємство має належати до споживачів групи А, тобто об’єкт має бути під’єднаний до системи комерційного обліку електричної енергії ЛУЗОД або АСКОЕ.

Для орендарів дещо зміняться тарифи на комунальні послуги. Це буде середня розрахункова вартість фактично спожитої електроенергії. hmarochos.kiev.ua/

Теги

Новости по теме