У Львові суд оштрафував жінку, яка вчиняла фізичне та психологічне насильство над своїм чоловіком

Суд Львова оштрафував жінку за вчинення домашнього насильства над власним чоловіком. За це їй доведеться сплатити 340 гривень.

Про це йдеться у постанові суду від 22 лютого.

Як зазначається у постанові Шевченківського райсуду міста Львова, 16 січня близько 12:00 місцева жителька ображала гідність свого чоловіка, “вдарила його по голові, чим вчинила психологічне та фізичне домашнє насильство”.

18 січня правоохоронці склали на неї протокол про адміністративне правопорушення.

З матеріалів справи відомо, що жінка до суду не зʼявилася, хоча її повідомляли про дату, час та місце розгляду. У своїх письмових поясненнях львів’янка вказала, що визнала свою вину та просила суворо не карати.

Суд визнав фігурантку винною за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафував її на 340 грн. Крім того, з жінки стягнули в дохід держави понад 600 гривень судового збору.

На цю постанову жінка може подати апеляційну скаргу впродовж десяти днів з дня її винесення до Львівського апеляційного суду.

Нагадаємо, за минулий рік, у порівнянні з 2021-м та 2022-м, побільшало кримінальних справ за статтею про домашнє насильство – їхня кількість складала 3622.

 https://zmina.info/ Ілюстрація з сайту https://odessa-life.od.ua/

Теги

Новости по теме