Віддала рашистам парк “швидких”: СБУ затримала ексчиновницю з Херсона

Співробітники Служби безпеки України успішно перешкодили спробі втечі з країни колишньої чиновниці з Херсона, яка активно співпрацювала з російськими окупаційними силами у вже звільненому місті.

Джерело: Служба безпеки України у Telegram.

Відомо, що інцидент трапився на прикордонному пункті пропуску «Краківець» на Львівщині, де служба безпеки затримала жінку, яка намагалася виїхати до країн Європейського Союзу.

Світлина: СБУ

Згідно з матеріалами справи, виявлено, що затримана жінка виконувала обов’язки заступниці очільника Херсонського центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф. Під час періоду окупації, вона вступила до керівного складу захопленої медичної установи та передала російським загарбникам 24 автомобілі швидкої допомоги, намагаючись легалізувати цей вчинок шляхом власноруч підписаного «розпорядження».

Крім того, зазначено, що затримана фігурантка сприяла російським окупантам у масових депортаціях українських дітей, використовуючи медичний транспорт для приховування незаконного вивезення неповнолітніх. Наразі їй пред’явлено обвинувачення за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В рамках розслідування, проведеного спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури, зловмисниці загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Цей важливий етап розслідування став можливим завдяки ефективній співпраці служб безпеки та правоохоронних органів.

Теги

Новости по теме